Beli Golob
The White Dove
La Colomba Bianca
Die Weisse Taube
23.03.11 Gianni in Zuleika
                                                                  DUET
                                           GIANNI RIJAVEC & ZULEIKA
                       » LJUBEZEN JE LE ENA – L' AMORE  E' UNO SOLO«
                                                  slovensko-italijanski duet

                                                   
Rodila se je ideja in pesem, ki povezuje dva sosedska prijateljska naroda med seboj. Dve državi, ki živita v sožitju, prijateljskih odnosih in želita živeti v miru tudi v prihodnje. SLOVENIJA IN ITALIJA- GIANNI RIJAVEC IN ZULEIKA MORSUT. Dva glasbenika- pevca sta se odločila, da skupaj zapojeta v duetu. Nastala je pesem Ljubezen je le ena- L'amore e' uno solo. Glasbo je napisal Gianni Rijavec, besedilo pa Elena Ghizzo, Boris Pangerc in Gianni Rijavec, priredbo je prispeval Vojko Sfiligoj . Pesem je dokaz, da glasba ne pozna meja in mej tudi v resnici ni več. Evropa je podrla fizično mejo- pregrade in meje se morajo podreti tudi v nas samih, v naših glavah. Nastopiti mora čas medsebojnega sodelovanja in povezovanja.

Barcolana 2010 je povezala dva pevca!
Gianni Rijavec in Zuleika Morsut sta se spoznala na Barcolani-mednarodni jadralski regati, ki poteka vsako leto v Tržaškem zalivu.. Gianni Rijavec je bil član posadke jadrnice Sidro iz Doberdoba, Zuleika pa članica posadke jadrnice Futuro blu. Rodilo se je prijateljstvo in rodila se je pesem.  Društvo Sidro se je lansko leto prvič predstavilo na Barcolani. Ker je Gianni Rijavec tudi ustanovtelj Mednarodne mirovniške fundacije Beli golob je jadrnica Sidro imela tudi poslanstvo miru, prijateljstva, bratstva, povezovanja med narodi…….. .



Slovenija-Italija-novo poglavje v medsosedskih odnosih
Duet Gianni Rijavec & Zuleika Morsut s pesmijo Ljubezen je le ena- L'more e' uno solo odpira novo poglavje- novo pot med dvema državama. Sodelovanje dveh glasbenikov je dokaz dobrih medsosedskih odnosov. Umetnost, v tem primeru glasba, kaže pot politiki, gospodarstvu in kakršnemkoli sodelovanju med dvema državama.

»Ne vrag, le sosed naj bo mejak«
Uresničujejo se misli in ideje velikega slovenskega pesnika dr. Franceta Prešerna izrečene v univerzalni himnični pesmi Zdravljica.

Ljubezen je le ena- L'amore e' uno solo
Moč ljubezni je neizmerna in ljubezen  je ena sama, ki veje med nami. Za vse ljudi je enaka in ne pozna mej. Toplo objema dva sosedska naroda, združuje romansko in slovansko dušo. Gianni Rijavec in Zuleika Morsut želita s pesmijo povezati narode med seboj, v sleherno človeško dušo vnesti ljubezen in notranji mir, ki je pogoj za mir med nami.

Videospot
V načrtu je snemanje videospota za pesem Ljubezen je le ena-L'amore e' uno solo. Videospot bo vseboval posnetke obmejnih znamenitosti Slovenije in Italije od Nadiže do Portoroža. Vključeni bodo tudi posnetki nacionalnih simbolov Slovenije in Italije.







Il Piccolo







Messaggero Veneto
domov
natisni
kontakt
zemljevid strani