Beli Golob
The White Dove
La Colomba Bianca
Die Weisse Taube
31.05.06 POLJUB NA TRGU SVETEGA PETRA - Izlet članov fundacije Beli golob v Vatikan, snemanje videospota, nagovor papeža Benedikta XVI. fundaciji Beli golob v slovenskem jeziku  in sprejem pri kardinalu dr. Francu Rodetu
Gianni Rijavec je v dneh umiranja, smrti in pogreba papeža Janeza Pavla II.  napisal pesem Poljub na Trgu svetega Petra.  Pesem opisuje dogajanje na trgu v tistih dneh (emocije ljudi- smeh, jok, veselje, žalost). Gre za ljubezensko balado, ki je posvečena obletnici smrti papeža Janeza Pavla II.. in desetletnici prvega obiska papeža Janeza Pavla II. v Sloveniji. Poljub slovesa, ki je upanje za prihodnost- ZA MIR IN LJUBEZEN! Pesem je posneta v duetu s pevko Darjo Hostnik, ki je bila izbrana na natečaju »Sanjski duet«.  S tem se nadaljuje delo-let Belega goloba- to je poslanstvo Mednarodne fundacije Beli golob, katere osnovna naloga je:
                         ŠIRJENJE IDEJE O MIRU V SVETU!

31. maja 2006 je bilo snemanje videospota za omenjeno pesem na Trgu svetega Petra v Vatikanu. Z Giannijem sta v Vatikan odpotovala tudi dva avtobusa članov Mednarodne fundacije Beli golob, ki so bili med drugim prisotni na splošni avdienci papeža Benedikta XVI.. Papež je v nagovoru v slovenščini pozdravil Mednarodno fundacijo Beli golob. Ob tej priliki je Giannija Rijavca v prisotnosti članov fundacije Beli golob osebno sprejel slovenski kardinal, njegova eminenca dr. Franac Rode. Kot ustanovitelj Mednarodne fundacije Beli golob mu je  izročil laternico z Ognjem miru in ljubezni in mu tako zaželel MIRU IN LJUBEZNI, ter sreče in uspehov pri njegovem poslanstvu.




 Pozdrav papeža Benedikta XVI






Svečani »prižig« laternice z Ognjem miru in ljubezni, ki je bila izročena kardinalu je bil na Trnovem pri Gorici, 30. maja 2006 ob 11h pri skulpturi v kateri ogenj gori- pred vhodom v spominski park NOB. Poleg Giannija Rijavca je prižigu prisostvoval tudi župan Mestne občine Nova Gorica g. Mirko Brulc.




Izročitev laternice z Ognjem miru in ljubezni
Foto Tone Hočevar





Prisrčen stisk rok njegove eminence kardinala dr. Franca Rodeta in ustanovitelja mirovniške fundacije Giannija Rijavca








Skupinska slika članov Mednarodne mirovniške fundacije Beli golob s kardinalom









Utrinek iz snemanja videospota na Trgu svetega Petra






...............................................................................................................

Izvedbo projekta "Poljub na Trgu svetega Petra" so omogočili:





AC - Intercar d.o.o.

 Slike iz poti v Vatikan





ADRIATIC SLOVENICA Zavarovalna družba d.d.




HVALA VSEM, KI V SRCU DOBRO MISLITE IN POMAGATE "LETETI" BELEMU GOLOBU. Z VAŠO POMOČJO BO "OGENJ MIRU IN LJUBEZNI" ZAGOREL V SLEHERNEM ČLOVEŠKEM SRCU. ŽELIMO VAM VELIKO POSLOVNIH USPEHOV, TER MIRU IN LJUBEZNI.

MEDNARODNA FUNDACIJA BELI GOLOB


...............................................................................................................
domov
natisni
kontakt
zemljevid strani